Ravioli z zeliščno skuto in ragujem iz vloženih oljk z gomoljno zelenjavo

Sestavine

275 g moke
2 jajci
3 rumenjaki
sol
poper
žlica oljčnega olja
280 g skute Mu Cuisine
peteršilj
rožmarin
drobnjak
nekaj v olje vloženih oljk
100 g kolerabe
100 g gomoljne zelene
40 g masla Mu Cuisine

 

 

 

 

 

 

 

Priprava

V multipraktik damo jajca, moko, sol, rumenjake in oljčno olje in mešamo toliko časa, da dobimo drobtinasto zmes − po potrebi dodamo žličko vode. Zmes predenemo v skledo in mesimo, da nastane testo. Testo na pomokani površini mesimo še nekaj minut, da postane gladko in prožno. Zavijemo ga v folijo in pustimo, da počiva vsaj 30 minut.

Medtem pripravimo nadev: pasirani skuti Mu Cuisne dodamo nasekljana zelišča, sol in poper. Za ragu olupljeno kolerabo in gomoljno zeleno narežemo na majhne kocke, oljke pa izkoščičimo. Na maslu prepražimo zelenjavo, dodamo oljke, zalijemo z zelenjavno osnovo (ali vodo) in kuhamo toliko časa, da je zelenjava kuhana “al dente”. Dodamo maslo in oljčno olje in energično zmešamo, da nastane emulzija.

Testo tanko razvaljamo − večkrat ga spustimo skozi največjo režo na strojčku, nato pa vsakič, ko spustimo testo skozi strojček, zožamo režo za eno stopnjo. Valjamo, dokler testo ni debelo približno 2 milimetra. Nato z modelčkom za krofe narežemo kroge. Na sredino damo nadev, robove namažemo z vodo in prepognemo. Iz testa lahko naredimo tudi rezance ali kakšne druge testenine. Raviole kuhamo 5 minut v vreli slani vodi.

Avtor: Mladinska nacionalna kuharska ekipa Slovenije 2013