Quiche s slanino, sirom in porom

Sestavine

Za pekač premera 24 cm potrebujemo:

  • 1 predpečeno slano krhko testo (po vašem najljubšem receptu)*
  • 150 g kuhane slanine
  • 3 pore (samo beli in svetlozeleni vrhovi)
  • 50 g sira (Jošt)
  • sol
  • poper
  • po okusu muškatni orešček
  • 3 jajca
  • 200 ml Mu Cuisine UHT smetane za kuhanje

Priprava

Na malo olja prepražimo kuhano, na majhne koščke nasekljano slanino. Slanino preložimo v drugo posodo in v isti ponvi prepražimo ter do mehkega zdušimo še na koščke narezan por. Oboje ohladimo.

V posodi zmešamo por, slanino, nariban sir, tri jajca in smetano za kuhanje. Po okusu solimo, popramo in dodamo mleti muškatni orešček.

Prelijemo na predpečeno krhko testo in pečemo približno pol ure pri 180 stopinjah Celzija. Postrežemo toplo ali hladno z veliko sveže solate.

*Sama ga najraje pripravim po receptu Bazilike: 167 g pirine moke, 84 g masla, žlička soli, 1 rumenjak in približno 60 ml hladne vode. »Slepo« pečemo 15 minut na 170 stopinjah Celzija (slepa peka pomeni peko testa, obteženega z rižem ali s fižolom, da postane hrustljavo, preden ga nadevamo).

Avtor: Urša Horvat