Praznični piškoti

Sestavine

Sestavine za piškote

  • 520 g bele mehke moke
  • 250 g masla MU Cuisine
  • 250 g alpske smetane za stepanje MU Cuisine
  • 120 g sladkorja v prahu
  • 1 zavojček vaniljevega sladkorja
  • 1 zavojček pecilnega praška
  • sol


Sestavine za čokoladni preliv

  • 100 g čokolade
  • 30 g masla
  • sladkor v prahu

Priprava

Vse sestavine za piškote zmešamo in zgnetemo v testo, ki naj počiva v hladilniku, da postane čvrsto. V vmesnem času nad vodno kopeljo stopimo čokolado in maslo, pri čemer neprestano mešamo.

Testo zvaljamo 2–3 milimetre debelo. Piškote izrežemo s pomočjo modelčkov. Piškote naložimo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem ter pečemo 7 minut v pečici, segreti na 170 °C. Piškoti bodo hitro pečeni, zato pazimo, da se nam ne zažgejo.

Okrasimo jih tako, da jih pomočimo v čokoladni preliv ali jih zgolj prelijemo. Ko se preliv strdi, jih rahlo posujemo z mletim sladkorjem.