Porova pita z grškim tipom jogurta Mu Athentikos in sezamom
Uporabljeni izdelki

Porova pita z grškim tipom jogurta Mu Athentikos in sezamom

Sestavine

  • 4 žlice olivnega olja
  • 450 g pora
  • 2 jajci
  • 300 g grškega tipa jogurta Mu Athentikos
  • 90 g feta sira
  • ½ žličke soli
  • ½ žličke popra
  • 300 g vlečenega testa
  • sezamova semena
  • rumenjak za premaz

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 180 °C in namastimo globok okrogli pekač s premerom 20 cm.
  2. Por na drobno sesekljamo in ga v ponvi z malo olivnega olja, pražimo 7 minut.
  3. V skledi zmešamo 2 jajci, 300 g grškega tipa jogurta Mu Athentikos, 90 g nadrobljenega feta sira, ½ žličke soli, ½ žličke popra in dodamo še ohlajen prepražen por.
  4. Pekač prekrijemo s 7 listi vlečenega testa. Plasti vmes namastimo z oljem.
  5. Nato dodamo nadev in zavihamo robove vlečenega testa v debel rob.
  6. Rob pite premažemo z rumenjakom in čez posujemo sezam.
  7. Pito pečemo 40 minut.