Polnjeni piščanec

Sestavine

Za 4 osebe potrebujemo:

  • Cel piščanec

Nadev:

  • 125 g kruha
  • 50 g slanine
  • 1 manjša čebula
  • 1 jajce
  • Sol, poper
  • 100 g zelenjave (korenje, por, zelena)
  • 1 žlička sesekljanega peteršilja
  • 1,5 dl jušne osnove
  • 20 g Mu Cuisine masla
  • 0,5 dl Mu Cuisine Alpske smetane za kuhanje 

Priprava

Piščanca izkoščičimo, pazimo, da ostane koža cela. Solimo.
Maslo raztopimo v ponvi. Dodamo očiščeno in nasekljano čebulo, na kocke narezano slanino in pražimo toliko časa, da čebula lepo porjavi. Kruh narežemo na manjše kose. Dodamo čebuli in slanini ter dobro premešamo. Dodamo sesekljan peteršilj. Ohladimo in prelijemo z Mu Cuisine Alpsko smetano za kuhanje, povežemo z rumenjakom. Po okusu še solimo.

Piščanca položimo s kožo navzdol na desko in po njem razporedimo nadev. Zvijemo tako, da skrijemo nadev, povežemo z vrvico ali zavijemo v folijo. Piščanca pečemo v ogreti pečici na 180 °C približno 50 minut, skupaj z narezano zelenjavo. Piščanca vzamemo iz pekača, odstranimo vrvico in ga damo na toplo. Odvečno maščobo odlijemo in v pekač vlijemo 1,5 dl jušne osnove. Zavremo in pustimo vreti dobre tri minute, da se zgosti, medtem mešamo, da se usedline in sokovi od pečenja razpustijo. Precedimo ter po okusu še dodatno začinimo in prelijemo čez rezine piščanca.