Polenta z gorgonzolo, pestom, mocarelo in paradižnikom

Sestavine

  • 2 skledici instant polente
  • vrtna zelišča
  • Mu Cuisine mozzarella
  • Mu Cuisine gorgonzola
  • Mu Cuisine maslo
  • pesto
  • češnjev paradižnik

Priprava

Recepta za pesto nimam nobenega preizkušenega, sem delala kar s kupljenim, ampak sigurno ima kdo od ostalih kakšen dober enostaven recept, če bi želeli delati svežega.

Recept za jed gre pa takole: Po navodilih za pripravo instant polente skuhamo polento, s tem da kot maščobo uporabimo žlico Mu Cuisine masla. Za 4 osebe idealno 4 skodelice vode in 2 skodelici polente. V polento nato vmešamo zelišča (drobnjak, peteršilj, bazilika), malo naribane Mu Cuisine mocarele in 100 g Mu Cuisine gorgonzole. Polento nato pretresemo v pomaščen pekač in poravnamo. Izrežemo v krogce kar s kozarcem in položimo v drug pekač. Vsak krogec premažemo z malo zelenega pesta, rezino mozzarele Mu Cuisine in dodamo par koščkov češnjevega paradižnika. Za par minut postavimo v pečico, segreto na 180 stopinj Celzija, toliko da se mozzarela začne topiti. Okrasimo z lističem bazilike in takoj postrežemo.

Avtor: Urša Horvat