Piščančji file z gorgonzolo in hruškami

Sestavine

Za 4 osebe potrebujemo:

  • 4 piščančji fileji
  • 120 g hrušk
  • 120 g Mu Cuisine gorgonzole
  • 50 g Mu Cuisine masla
  • 10 g finega jedilnega škroba ali moke
  • 2 dl kokošje juhe
  • 150 ml Mu Cuisine Alpske smetane za kuhanje
  • 20 g svežega peteršilja
  • Sol, poper, provansalska zelišča

Priprava

Hruške olupimo in narežemo na male kocke, gorgonzolo grobo naribamo in pomešamo s hruškami. V fileje zarežemo primeren žepek, solimo in popramo, nadevamo s pripravljeno mešanico ter spnemo z zobotrebcem. Fileje opečemo na segretem maslu, zalijemo s kokošjo juho, dodamo strta provansalska zelišča in dušimo 8 minut. Zalijemo s smetano in prevremo. Po potrebi solimo, popramo in zgostimo s škrobom ali moko. Dodamo sesekljan peteršilj.