Pečeni goveji hrbet, fižol s smetano, mangov chutney
Sestavine
Za 4 osebe potrebujemo:
Goveji hrbet:
- 1 kg uležanega govejega hrbta
- 200 g čebule
- Šopek timijana
- 50 g Mu Cuisine masla
- Solni cvet
- Poper
- Česen
- Olje
Fižol s smetano:
- 1 velika rdeča čebula
- 400 g kuhanega fižola
- 3 dl Mu Cuisine Alpske smetane za kuhanje
- Čili
- 40 g olja
- Poper
- Sol
Mangov chutney:
- Polovica zrelega manga
- Manjše jabolko
- ¼ žličke mletega ingverja
- 1 majhna čebula
- 1 žlica limoninega soka
- 15 g javorjevega sirupa
Priprava
Priprava (goveji hrbet)
Meso pretaknemo s česnom, na vročem olju na hitro opečemo z vseh strani. Preložimo ga v pekač, ki smo ga obložili z na kolobarje narezano čebulo in vejicami timijana. Na meso razporedimo kocke masla. Pečico nastavimo na 65 °C in pečemo 4 ure. Temperaturo dvignemo na 130 °C in pečemo še pol ure ter oblivamo z mesnim sokom. Temperaturo dvignemo na 200 °C in pečemo 5 minut, da se meso zabarva. Meso pustimo stati 5 minut, nato ga narežemo, popramo s sveže zmletim poprom in solimo s solnim cvetom.
Priprava (fižol s smetano)
Čebulo olupimo, narežemo na pol centimeter široke kolobarje, popražimo na segretem olju in solimo. Fižol odcedimo, dodamo k čebuli in pražimo toliko časa, da postane topel. Začinimo s soljo, poprom in čilijem. Zalijemo z Mu Cuisine alpsko smetano za kuhanje in dušimo približno 5 minut.
Priprava (mangov chutney)
Mango olupimo, odstranimo koščico in narežemo na majhne koščke. Jabolko olupimo, izrežemo peške, narežemo na drobne kocke in pokapamo z limoninim sokom. Čebulo drobno nasekljamo. Vse sestavine damo v kozico, začinimo z ingverjem in kuhamo do mehkega. Nato dodamo sladilo, kuhamo še 2 minuti in ves čas mešamo. Chutney ohladimo in ga postrežemo k mesu.