Pečena prosena kaša s suhim sadjem in skuto

Sestavine

Sestavine za 2 glineni posodici:

  • 200 g prosene kaše
  • 9 dl svežega mleka Mu
  • 250 g bio skute Mu Cuisine
  • 2 žlici kisle smetane Mu Cuisine
  • 25 g masla Mu Cuisine
  • 100 g suhih brusnic
  • 3 žlice rjavega sladkorja
  • vaniljev sladkor
  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • pol žličke soli
  • 1 jabolko
  • pistacije
  • pol žličke cimeta

Priprava

Glineni posodici premažemo z maslom. Proseno kašo, brusnice, skuto, 2 žlici rjavega sladkorja, vaniljev sladkor in sol enakomerno razdelimo v skodelici. Prelijemo z mlekom in z vilicami sestavine narahlo premešamo. Posodici položimo v hladno pečico in pečemo dobro uro pri 180 stopinjah Celzija. Kisli smetani dodamo sladkor v prahu, premešamo, po vrhu premažemo pečeno kašo in vse skupaj pečemo še 10 do 15 minut.

V ponvi razpustimo maslo, dodamo žlico rjavega sladkorja in jabolčne krhlje. Popečemo. Na koncu jabolčne krhlje posipamo s cimetom. Pečeno proseno kašo obložimo s karameliziranimi jabolki in potresemo s pistacijami.

Avtorica recepta: Urška Fartelj