Panna Cotta z omako iz suhih sliv

Sestavine

Za 4 do 6 kozarčkov potrebujemo:

  • 750 ml Mu Cuisine UHT smetane za stepanje
  • 50 g sladkorja
  • 4 lističe želatine
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 190 g ali ena skodelica razkoščičenih suhih sliv
  • ¾ skodelice oziroma 190 ml sladkega vina
  • 7 žlic vode cimet

Priprava

Lističe želatine namočimo v hladni vodi.

V kozici segrevamo smetano do vretja, dodamo sladkor in na šibkem ognju kuhamo približno 10 minut. V kuhano smetano vmešamo ožeto želatino in odstavimo z ognja. Pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo, in prelijemo v poljubne kozarčke. Čez noč postavimo v hladilnik, da se dodobra shladi.

Na dan, ko bomo postregli panna cotto, v sladkem vinu približno 15 minut (oziroma dokler se ne zmehčajo) kuhamo suhe slive. Alkohol bo sicer povrel, lahko pa za otroke slive pokuhamo tudi v soku. Po potrebi dodamo nekaj žlic vode.

Prekuhane slive v mešalniku zmeljemo do gladkega ter dodamo še preostale žlice vode in cimet. Mlačno premažemo po panna cotti in postrežemo z nekaj nadrobljenimi ingverjevimi piškotki.

Avtor: Urša Horvat