Nadevana paprika s piro

Sestavine

Za 4 osebe potrebujemo:

  • 150 g pire
  • 200 g mletega mesa (mešanega)
  • 8 paprik (za nadevanje), rdeče
  • 140 g Mu Cuisine skute
  • 4 dl Mu Cuisine Alpske smetane za kuhanje
  • 80 g čebule
  • 60 g Mu Cuisine masla
  • 10 g peteršilja
  • 2 jajci
  • 120 g pora
  • 40 g krušnih drobtin
  • Sol, poper
  • 1 dl goveje juhe

Priprava

Piro skuhamo po navodilih in ohladimo. Čebulo sesekljamo in prepražimo na maslu, dodamo meso in začinimo. Ohlajeni piri dodamo jajci, krušne drobtine, pasirano skuto in sesekljan peteršilj. Premešamo in s tem nadevom nadevamo očiščene (izdolbene) paprike.

Por narežemo na kolobarje in ga prepražimo na maslu. Zalijemo z 1 dl goveje juhe, nekoliko pokuhamo, prilijemo smetano za kuhanje in dodamo paprike ter kuhamo. Omako po potrebi zgostimo s škrobom.