Mozzarella z beluši, šunko in hrenovo peno

Sestavine

Za 4 osebe potrebujemo:
400 g mozzarelle Grande napoli
100 g velikonočne šunke
50 g svežih belušev
10 g sveže naribanega hrena
10 ml oljčnega olja
50 ml sladke smetane Mu Cuisine
100 ml refoška
10 g sladkorja
sol in poper

Priprava

Mozzarello odcedimo, jo prelijemo z oljčnim oljem, popramo in damo v hladilnik. Sladkor karameliziramo na maščobi in zalijemo z refoškom. V vinu pokuhamo beluše, ki naj ostanejo čvrsti (al dente). Beluše ohladimo in jih narežemo na tanke rezine. Sladko smetano nekoliko solimo in jo stepemo. Med stepanjem dodajamo nariban hren. Če želimo blažjo hrenovo peno, hren prej oparimo v slanem kropu. Šunko narežemo na tanke rezine in vse sestavine dekorativno združimo v hladno predjed. Zraven ponudimo regrat v solati ali svežo krebuljico ali katero drugo pomladansko solato.

Avtor: Borut Jakič