Mozzarella v solati

Sestavine

Za 4 osebe potrebujemo:

  • 400 g Mu Cuisine mozzarelle
  • 150 g paradižnika
  • 70 g sveže paprike, rumene ali zelene
  • 50 g kislih šampinjonov
  • 60 g mlade čebule
  • 5 zelenih oliv
  • 20 g sezamovih semen
  • 30 ml oljčnega olja
  • 40 ml jabolčnega kisa
  • 10 ml balzamičnega kisa
  • Sol, beli poper, bazilika, sveži peteršilj

Priprava

Mozzarello prerežemo na polovico, paradižnik in papriko narežemo na majhne kocke, šampinjone prerežemo na 4 dele, olive izkoščičimo in narežemo, čebulo pa narežemo na kolobarje. Vse naštete sestavine zmešamo z oljem in kisom ter začinimo z začimbami. Potresemo s praženimi semeni sezama in za nekaj ur postavimo v hladilnik. Pred serviranjem pokapamo z balzamičnim kisom. Solata je primerna kot hladna predjed ali priloga pečenemu mesu.

Skrivnost
Rdeča čebula je boljša za hladno pripravo predvsem za solate in ribje jedi.
Uporabimo lahko tudi sveže šampinjone, ki jih ni potrebno termično obdelat.