Miške s čežano

Sestavine

Za 4 osebe potrebujemo:

  • 4 jajca
  • 3 žlice sladkorja
  • 180 g Mu jogurta
  • 180 g Mu Cuisine kisle smetane
  • 1 zavitek vanilin sladkorja
  • 4 jogurtove lončke moke
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • Nastrgano limonino lupino
  • 1,5 l olja
  • Sladkor v prahu
  • 800 g jabolk
  • Cimet
  • 50 g sladkorja
  • 1 zavitek vanilin sladkorja
  • Kardamom

Priprava

V skledi zmešamo jajca, sladkor, jogurt, kislo smetano, vanilin sladkor, limonino lupino in počasi dodajamo moko, v katero smo vmešali pecilni prašek. Z žlico ali dresirno vrečko v ogreto olje spuščamo oblikovane miške, ocvremo z obeh strani in še tople posujemo s sladkorjem v prahu.

Serviramo s čežano.

Jabolka olupimo in odstranimo sredico s peškami. Narežemo na kocke. Sladkor v posodi karameliziramo, zalijemo z 1 dl vode, dodamo jabolka in vanilin sladkor ter dušimo do mehkega. Začinimo s cimetom in kardamomom. Odstavimo z ognja in pustimo, da se ohladi.

Skrivnost
Temperaturo olja najlažje preverimo z leseno kuhalnico, če se okoli kuhalnice nabirajo mehurčki je olje dovolj vroče.