Marinirana mozzarella na paradižnikovem karpaču

Sestavine

Za 4 osebe potrebujemo:
400 g mozzarelle Mu Cuisine Bella Napoli
120 g paradižnika
50 ml oljčnega olja
10 g svežih zelišč (bazilika, drobnjak, timijan, krebuljica, peteršilj)
Sol, poper

Priprava

V stekleni posodi pripravimo marinado iz polovice oljčnega olja in polovice grobo nasekljanih zelišč. Vanjo položimo mozzarello in za uro ali dve postavimo na hladno. Medtem pripravimo zeliščno olje iz druge polovice oljčnega olja in zelišč: zelišča zmečkamo v možnarju in jih zalijemo z oljčnim oljem. Ko se olje navzame arom, ga precedimo (za takojšnjo rabo lahko zelišča tudi pustimo v olju). Čvrst in zrel paradižnik narežemo na čim tanjše rezine. Položimo jih na krožnik, solimo in popramo ter pokapamo z zeliščnim oljem. Na paradižnikov karpačo nato položimo marinirano mozzarello in še malo popopramo. Jed lahko okrasimo z rukvico, kalčki ali praženimi pinjolami. Zraven ponudimo tople toast in maslo.

Avtor: Borut Jakič