Limonina krema z jagodami in mini meringami
Uporabljeni izdelki

Limonina krema z jagodami in mini meringami

Sestavine

Limonina krema:

  • 4 rumenjaki
  • 2 žlici sladkorja
  • sok ene limone
  • limonina lupine ene limone
  • vanilijev ekstrakt
  • 50 g Mu cuisine masla


Mini meringue:

  • 2 beljaka
  • 120 g sladkorja
  • žlica limoninega soka
  • žlička vanilijeva ekstrakta


Macerirane jagode:

  • 300 g očiščenih jagod
  • 1 žlica Cointreauja
  • 1 žlica sladkorja v prahu

 

Priprava

Za limonino kremo zmešamo rumenjake skupaj s sladkorjem, limoninim sokom, lupinico in vanilijevim ekstraktom nad vodno paro toliko časa, da se masa zgosti kot puding. Nato jo odstavimo in vanjo umešamo koščke hladnega masla.

Za meringe stepamo beljake do čvrstega, jim dodamo sladkor, limonin sok in vanilijev ekstrakt in stepamo naprej, da dobimo gosto, sijočo zmes. Z njo nadevamo dresirno vrečko in na pekač, pokrit s peki papirjem brizgamo majhne, za 1 cm premera velike kupčke. Pečemo oz. sušimo jih pri 100 °C približno eno uro.

Jagode narežemo na manjše koščke, jih pokapljamo s pomarančnim likerjem in potresemo s sladkorjem v prahu ter previdno premešamo. Pustimo jih v hladilniku najmanj eno uro.
V kozarce najprej nadevamo nekaj limonine kreme, nanjo položimo mini meringue in nato še okrasimo z jagodami.

Avtor: Špela Planinšek Jereb