Limonin kolač s krhlji jabolk

Priprava

V skledo presejemo dve skodelici moke in pecilni prašek (en zavoj) ter dobro premešamo. V drugi skledi zmešamo pol skodelice jogurta in pol skodelice kisle smetane, dodamo 3 jajca, pol skodelice olja, skodelico sladkorja, zavojček vanilijevega sladkorja, limonino lupino ter premešamo. Kasneje mokrim sestavinam dodamo še suhe in dobro premešamo (grudice morajo izginiti). Pečico segrejemo na 180°C in testo položimo v pekač. Pekač predhodno namastimo oziroma obložimo s peki papirjem. Pečemo 40 minut.

Ko se biskvit speče in ohladi, ga narežemo na rezine. Jabolka predhodno narežemo na krhlje, po želji jih lahko  posujemo s cimetom.
Na krožnik  postrežemo eno rezino biskvita ter krhlje jabolk in jih na koncu posujemo s sladkorjem v prahu (lahko tudi z vanilijevim sladkorjem).

Avtor: Ana