Lešnikova zmrzlina

Sestavine

Za 6 oseb potrebujemo:

  • 100 g lešnikov
  • 40 g kakava v prahu
  • 2 beljaka
  • 140 g medu
  • 400 ml Mu Cuisine Alpske smetane za stepanje
  • 1 žlica ruma
  • 100 g višnjevega džema

Priprava

Lešnike drobno narežemo, malo prepražimo in zmešamo s kakavom v prahu. Iz beljakov naredimo trd sneg, počasi dodajajmo med in stepamo dalje, da dobimo zelo čvrsto penasto zmes. Na koncu primešamo mešanico lešnikov in kakava. Posebej čvrsto stepemo Mu Cuisine Alpsko smetano in vanjo vmešamo pripravljeno zmes iz beljakov. Stresemo v podolgovat model, obložen s prozorno folijo. Prekrijemo s folijo in postavimo v zamrzovalnik za najmanj štiri ure. Preden postrežemo, zvrnemo zmrzlino iz modela in jo narežemo na 3 centimetre debele ploščice. Zložimo na krožnik in prelijemo z višnjevim džemom, ki smo ga malo razredčili z vodo ali rumom. Okrasimo z Mu Cuisine stepeno alpsko smetano, katero potresemo s praženimi lešniki.