Kakijeva nevesta

Sestavine

  • 2–3 kakiji
  • 500 ml alpske smetane za stepanje Mu Cuisine
  • 2 žlici kisle smetane Mu Cuisine Mileram
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 1 limona
  • 2 žlici namaza iz bele mlečne čokolade
  • 1,5 žlice sladkorja v prahu
  • pistacije
  • piškoti po želji

Priprava

Kaki narežemo na kockice. Dodamo limonino lupinico, limonov sok, vaniljev sladkor, žlico sladkorja v prahu in dobro premešamo. Razdelimo na dva dela. Enega pustimo, da se macerira, drugi del kakija s paličnim mešalnikom dobro pretlačimo.

Dobro ohlajeni alpski smetani za stepanje Mu Cuisine dodamo kislo smetano Mu Cuisine Mileram in pol žlice sladkorja v prahu. Stepemo. Proti koncu stepanja dodamo še bel čokoladni namaz. Ne stepamo predolgo, ampak le dokler smetana ni lepo kremasta. Razdelimo na dva dela. Tretjino smetane damo v dresirno vrečko, preostalima dvema tretjinama pa na rahlo z lopatko vmešamo pretlačeni kaki. Ne zmešamo popolnoma, ampak toliko, da so vidne debele ceste pretlačenega kakija.

Sladico sestavimo: Na dno kozarca damo 2–3 žlice mletih piškotov, 2–3 žlice maceriranega kakija, prekrijemo s kakijevo kremo, na vrh pa nabrizgamo stepeno smetano. Potresemo s pistacijami in sladico v hladilniku dobro ohladimo.

Avtorica recepta: Urška Fartelj