Jagodna krema s smetano
Sestavine
Za 8 oseb potrebujemo:
- 400 g svežih jagod
- 250 g MU Cuisine skute
- 1 dl MU naravnega jogurta
- 2 žlici sladkorja
- 1 vrečka vaniljevega sladkorja
- 0,5 žličke naribane (bio) limonine lupinice
- limonin sok
- 2,5 dl MU Cuisine Alpske smetane za stepanje
- 150 g hrustljavih piškotov (masleni, polnozrnati, mandljevi ipd.)
- 3 žlice jagodnega sirupa
- 50 g čokolade (bela, mlečna, temna)
Priprava
Jagode oplaknemo pod tekočo vodo, osušimo in očistimo. Nekaj jagod prihranimo, preostale narežemo na manjše kose, ki jih s paličnim mešalnikom zmešamo v gladek pire.
Skuto stresemo v skledo in jo z vilicami dobro pretlačimo. Zmešamo jo z jogurtom, sladkorjem, limonino lupinico in jagodnim pirejem. Po okusu dodamo tudi malo limoninega soka. Dve tretjini smetane čvrsto stepemo ter počasi vmešamo v jagodno zmes.
Prihranjene jagode narežemo na rezine. Piškote zdrobimo na manjše koščke, ki jih razporedimo po dnu kozarčkov, v katerih bomo sladico postregli. Prelijemo jih z jagodnim sirupom. Ob straneh kozarčkov razporedimo jagodne rezine. Kozarčke skoraj do vrha napolnimo z jagodno kremo. Sladico za 1 uro shranimo v hladilnik.
Preostalo tretjino smetane rahlo stepemo. Z žlico jo naložimo na ohlajeno jagodno kremo in okrasimo z naribano čokolado.
Kuharske skrivnosti
-
Sperite jagode v belem vinu, da zadržijo svojo božansko aromo.
-
Skrivnost sladic z jagodami je cimet, ki naredi okus božanski.
-
K jagodam in sladki smetani se najbolje poda nekaj kapljic ruma, v katerih raztopite vaniljev sladkor.
-
Ko pripravljate rulado, testo navlažite z sokom, ki so ga spustile jagode. Tako bo rulada v notranjosti rdeče barve in zelo sočna.