Jagodna krema s smetano

Sestavine

Za 8 oseb potrebujemo:

  • 400 g svežih jagod
  • 250 g MU Cuisine skute
  • 1 dl MU naravnega jogurta
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja
  • 0,5 žličke naribane (bio) limonine lupinice
  • limonin sok
  • 2,5 dl MU Cuisine Alpske smetane za stepanje
  • 150 g hrustljavih piškotov (masleni, polnozrnati, mandljevi ipd.)
  • 3 žlice jagodnega sirupa
  • 50 g čokolade (bela, mlečna, temna)

Priprava

Jagode oplaknemo pod tekočo vodo, osušimo in očistimo. Nekaj jagod prihranimo, preostale narežemo na manjše kose, ki jih s paličnim mešalnikom zmešamo v gladek pire.
Skuto stresemo v skledo in jo z vilicami dobro pretlačimo. Zmešamo jo z jogurtom, sladkorjem, limonino lupinico in jagodnim pirejem. Po okusu dodamo tudi malo limoninega soka. Dve tretjini smetane čvrsto stepemo ter počasi vmešamo v jagodno zmes.
Prihranjene jagode narežemo na rezine. Piškote zdrobimo na manjše koščke, ki jih razporedimo po dnu kozarčkov, v katerih bomo sladico postregli. Prelijemo jih z jagodnim sirupom. Ob straneh kozarčkov razporedimo jagodne rezine. Kozarčke skoraj do vrha napolnimo z jagodno kremo. Sladico za 1 uro shranimo v hladilnik.
Preostalo tretjino smetane rahlo stepemo. Z žlico jo naložimo na ohlajeno jagodno kremo in okrasimo z naribano čokolado.

Kuharske skrivnosti

  • Sperite jagode v belem vinu, da zadržijo svojo božansko aromo.
    Ivan
  • Skrivnost sladic z jagodami je cimet, ki naredi okus božanski.
    Alma
  • K jagodam in sladki smetani se najbolje poda nekaj kapljic ruma, v katerih raztopite vaniljev sladkor.
    Katja
  • Ko pripravljate rulado, testo navlažite z sokom, ki so ga spustile jagode. Tako bo rulada v notranjosti rdeče barve in zelo sočna.
    Karen