Hrustljavi trikotniki s tepko in skuto

Sestavine

Za 4 osebe

  • 1 plast listnatega testa
  • 120 g skute Mu Cuisine
  • 2 žlici kisle smetane Mu Cuisine  – odvisno od sočnosti skute
  • 1 jajce
  • Moka
  • 2 žlici medu
  • 2 hruški – tepki
  • Sladkor v prahu

Priprava

Skupaj zmešamo skuto, kislo smetano, jajce in med. Če je struktura preveč tekoča, dodamo čisto malo moke. Hruške očistimo in narežemo na majhne kocke (pol cm ali manj). Primešamo zmesi za nadev.

Listnato testo razvaljamo na moki – kar se da na tanko. Iz testa izrežemo 15 krat 15 cm velike kvadrate. Na sredino postavimo nadev iz skute, prepognemo in z vilico stisnemo robove. Trikotnike pečemo 10–15 minut (oziroma toliko časa, da testo rjavo zarumeni) v pečici na peki papirju ali v pomaščenem pekaču na 175 stopinj. Pečene trikotnike potresemo s sladkorjem v prahu.