Hrustljavi Churros

Sestavine

Churros:

  • voda
  • Mu Cuisine maslo
  • Sol, rum
  • Mu Cuisine sladka smetana
  • Moka, jajce, rastlinsko olje


Čokoladna omaka:

  • Čokolada
  • Mu Cuisine sladka smetana

Priprava

V kozico nalijemo vodo, dodamo maslo, sol, rum in sladko smetano. Pristavimo na ogenj in pustimo, da mešanica zavre. Dodamo moko in zelo dobro premešamo, da dobimo gladko zmes. Dodamo jajce in ponovno premešamo.

Na kuhalnik pristavimo večjo, globoko litožezno posodo. Dodamo olje in ga segrejemo. Pripravljemo mešanico samo v brizgalno vrečko. V segreto olje iztisnemo churros (dolžine 15 cm). Cvremo 5 minut, oz. do zlate barve. Churrose s penovko poberemo iz olja in položimo na pladenj, obložen s kuhinjsko brisačo.

Pripravimo čokoladno omako. Sladko smetano zavremo v kozici na zmernem ognju. Prelijemo čez čokolado in dobro premešamo. Posrežemo v skodelici s toplimi churrosi.

Avtor: Jernej Zver