Hokaido juha

Sestavine

Za 4 osebe:

  • 100 g čebule
  • 1 kg mesa hokaido buče
  • 50 g masla Mu Cuisine
  • 1 žlica sesekljanega kopra
  • 0,5 dl Mu Cuisine Kremfine
  • kardamom, muškatni orešček, sol, poper

Priprava

Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Meso hokaido buče narežemo na kocke. V kozici segrejemo maslo in na njem popražimo čebulo, da ostekleni. Dodamo na kocke narezano bučo, prepražimo in v posodo prilijemo 2 l vode. Kuhamo toliko časa, da se buča zmehča. S paličnim mešalcem ali univerzalnim mikserjem juho zmiksamo. Začinimo s soljo, kardamomom, muškatnim oreščkom, polovico kopra in poprom. Juho odstavimo in serviramo na krožnik, dekoriramo s  Mu Cuisine Kremfino ter potresemo s koprom.