Gratinirani parmezanovi žličniki

Sestavine

Za 4 osebe potrebujemo:

  • 1 dl vode
  • 100 g moke
  • 100 g Mu Cuisine masla
  • 100 g parmezana (naribanega)
  • Jajca
  • Sol
  • Beli poper

Preliv:

  • 1 dl Mu Cuisine alpske smetane za stepanje
  • 40 g Mu Cuisine kisle smetane
  • Rumenjak
  • 1 žlička parmezana
  • Sol

Priprava

V kozici zavremo vodo, dodamo maslo in sol. Pustimo, da se maslo razpusti in nato zakuhamo še moko. Mešamo toliko časa, da nam kepa testa odstopa od posode. Ohladimo. Dodamo jajca, poper, sol in parmezan. Vse skupaj dobro premešamo in oblikujemo žličnike, ki jih skuhamo v slanem kropu. Kuhane položimo na z maslom namazan pekač, prelijemo z mešanico Mu Cuisine stepene alpske smetane, kisle smetane, rumenjaka, soli in parmezana. Na hitro zapečemo (gratiniramo) v pečici pri 220 °C, da dobimo zlato rumeno barvo. Serviramo s solato.