Gobova kremna juha

Sestavine

Za 4 osebe

  • 300 g mešanih gob
  • 80 g korenja
  • 1 žlica limoninega soka
  • 60 g masla Mu Cuisine
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 0,5 dl suhega belega vina
  • 18 g moke
  • 60 g čebule
  • česen
  • sol, črni poper
  • žička sesekljanega peteršilja
  • lovorov list, majaron
  • 0,5 dl  Mu Cuisine Kremfina

Priprava

Gobe očistimo in narežemo na lističe. Čebulo olupimo, sesekljamo in na segretem maslu prepražimo 80g gob in preložimo v manjšo skledo, solimo in popramo. Na preostanek masla dodamo čebulo, pražimo, da čebula postekleni, dodamo sesekljan strok česna in pražimo samo toliko časa, da zadiši in dodamo preostanek gobe. Počakamo, da gobe spustijo tekočino, ki jo nato povremo, potresemo z moko, dobro premešamo in zalijemo s hladno jušno osnovo. Dodamo očiščeno korenje, narezano na kocke. Začinimo s soljo, lovorjevim listom in majaronom ter prilijemo vino. Zavremo in kuhamo 20 minut.
Juho odstavimo in odstranimo lovor.
V univerzalnem stroju  juho zmiksamo, prelijemo v kozico potresemo s praženimi gobami  in dekoriramo z Mu Cuisine Kremfino ter potresemo s sesekljanim peteršiljem .

Kuharske skrivnosti

  • Pri serviranju gobove juhe dodajte v krožnik majhne popečene kockice toasta, ki jih pred tem popečete na zeliščnem maslu.
    Darinka
  • Če delate juho iz suhih jurčkov, jih namočite v vodo že en večer prej. Tako bo imela gobova juha polnejši okus.
    Daniela
  • Proti koncu kuhanja dodajte gobovi juhi ščepec šetraja – začimbo sreče, ki je obenem afrodiziak in zdravilo za številne bolezni. Juhi pa doda mogočen okus.
    Marjana
  • Za še boljši okus gobove juhe ne pozabite dodati žličke domačega jabolčnega kisa.
    Tanja
  • Božanski, a skrivnostni okus da gobovi juhi mediteranska začimba rožmarin.
    Biserka