Domači skutni štruklji

Sestavine

Za 4 osebe

Sestavine za vlečeno testo

  • 350 g moke
  • 1,5 dl mlačne vode
  • 1 jajce
  • 2 žlici olja
  • 1 žlica kisa
  • sol


Sestavine za skutni nadev

  • 500 g nepasirane skute MU Cuisine
  • 120 g sladkorja
  • 2 žlici kisle smetane MU Cuisine Mileram
  • 2 jajci
  • sol


Sestavine za drobtinice

  • 70 g masla MU Cuisine
  • 3 žlice drobtin
  • cimet

Priprava

Sestavine za testo damo v večjo skledo in dobro zmešamo. Na pultu ga mesimo še deset minut. Testo pustimo počivati na sobni temperaturi vsaj pol ure. Nato ga na pomokanem prtu razvaljamo 2–3 milimetre debelo.

Sestavine za nadev dobro premešamo ter premažemo testo. Pustimo za en ovoj praznega testa, drugače namažemo do roba. Najprej dvakrat zavijemo z rokami, nato dvignemo prt in štruklje zavijemo kot pri zavitku. Če je štrukelj predolg, ga narežemo na manjše kose, ki jih bomo spravili v lonec. Nato jih zavijemo v suho krpo, vendar ne pretesno, saj bomo štruklje drugače težko dobili iz krpe. Na koncih zavežemo z vrvico ali uporabimo gumico. Kuhamo v soljenem kropu 30 minut.

Drobtine prepražimo na maslu in potresemo s cimetom.

Posujemo jih po štrukljih in ponudimo še tople.