Dimljena postrv z mariniram janežem

Sestavine

Za 4 osebe potrebujemo:

  • 320 g prekajene postrvi
  • 200 g janeža
  • 4 rdeče redkvice
  • 2,5 dl Mu Cuisine Alpske smetane za stepanje
  • 1 žlica Mu Cuisine kisle smetane
  • Svež koper
  • Sol
  • Beli poper
  • Sladkor
  • Sok ½ pomaranče
  • Balzamični kis
  • Oljčno olje
  • 50 g kodraste solate

Priprava

Filejem postrvi odstranimo kosti. Janež očistimo in ga s salamoreznico na tanko narežemo. Solimo, popramo in pokapamo s pomarančnim sokom, oljčnim oljem, balzamičnim kisom. Pustimo stati kakšno uro, da se marinira. Medtem pripravimo preliv, tako da napol stepeni Mu Cuisine Alpski smetani dodamo kislo smetano (lahko tudi jogurt), pomarančni sok, sol, poper in nasekljan koper. Dobro premešamo. Da jed nekoliko popestrimo, damo na krožnik najprej šopek solate, nato zložimo mariniran janež in potresemo z na tanko narezanimi rdečimi redkvicami. Za tem zložimo na krožnik na tanko narezano dimljeno postrv in prelijemo s prelivom (preliv lahko ponudimo poleg jedi).