Čebulna juha s sirom

Sestavine

Za 4 osebe potrebujemo:

  • 2,4 dl Alpskega mleka
  • 1 lovorov list
  • Muškatni orešček
  • 50 g Mu Cuisine masla
  • 100 g čebule
  • 30 g moke
  • 6 dl perutninske osnove
  • 80 g Mu Cuisine gorgonzole
  • Sol, poper
  • 0,5 dl Mu Cuisine sladke smetane

Priprava

Mleko, lovorjev list in nariban muškati orešček skoraj zavremo in pustimo stati v pokriti posodi približno 20 minut. Čebulo olupimo in narežemo na rezine. V ponvi raztopimo maslo , dodamo čebulo ter pražimo, da čebula ovene. Dodamo moko in pražimo približno 3 minute. Mleko precedimo in ga vlijemo na čebulo, prav tako dolijemo perutninsko osnovo. Kuhamo na šibkem ognju še približno 10 minut. Na koncu dodamo še smetano. Dodamo zdrobljeno gorgonzolo in pustimo, da se raztopi, medtem mešamo. Serviramo s peteršiljem in po želji z opečenim kruhom.