Čarobna jabolčna pita

Sestavine

  • 350 g moke
  • 1 pecilni prašek
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 150 g Mu Cuisine masla
  • 2 jajci
  • 50 g Mu Cuisine kisle smetane
  • 2 žlici drobtin
  • 1 kg jabolk
  • sok 1 limone
  • 50 g sladkorja
  • 1 žlička cimeta v prahu
  • 1/2 žličke muškatnega oreščka
  • 200 ml Mu Cuisine alpske
  • smetane za stepanje
  • 2 žlički cimeta
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 3 žlice limonovega soka

Priprava

Moko, pecilni prašek in sladkor zmešamo. Maslo narežemo na drobne koščke in ga dodamo v moko. Primešamo še 2 jajci in kislo smetano. Nato gnetemo, dokler ne dobimo popolnoma gladkega testa. Oblikujemo ga v hlebček in zavijemo v folijo ter pustimo počivati na hladnem.

Med tem pripravimo nadev. Zmešamo sladkor, cimet in muškatni orešček.

Jabolka olupimo in narežemo na krhlje. Čeznje prelijemo limonov sok in sladkor s cimetom in muškatnim oreščkom. Dobro premešamo in pustimo počivati 30 minut.

Testo razdelimo na dve tretjini in eno tretjino. Dve tretjini ga razvaljamo in oblikujemo po namaščenem pekaču. Prepikamo z vilicami in nanj potrosimo drobtine. Na vrh razporedimo jabolka. In čez posujemo zmešan sladkor, cimet in muškatni orešček. Iz preostalega testa z modelčkom za piškote izrežemo zvezdice in jih razporedimo na vrh jabolčnega nadeva.

Pečemo od 45 do 55 minut pri 200 stopinj Celzija.

Med pečenjem stepemo sladko smetano, ji primešamo cimet, vaniljevo aromo in limonov sok ter nežno premešamo. Postrežemo ob pečeni piti.