Bučkin kolač s skuto in kislo smetano

Priprava

Zmešamo 160 g moke in ščep soli. Dodamo 110 g masla in premešamo. Dodamo 0,6  dl kisle smetane, 0,6 decilitra ledeno hladne vode in 2 žlički limoninega soka. Sestavine zmešamo v gladko testo ter oblikujemo hlebček, katerega ovijemo v prozorno folijo in za 60 minut položimo v hladilnik.

2 bučki očistimo in zrežemo na tanjša kolesca. Solimo in pustimo 15 minut. Mozzarello narežemo na drobne kockice. Bučke dobro posušimo.  2 stroka česen pretlačimo in zmešamo z 2 žlicana olivnega olja. Parmezan drobno naribamo. Baziliko drobno sesekljamo.
Dodamo 100 g skute,  1,3 dl kisle smetane, nariban parmezan, na kocka narezano mozzarello, žlico olivnega olja s česnom, sol, poper in sesekljano baziliko.
Pečico segrejemo na 200 °C. Testo razvaljamo v krog s premerom 30 centimetrov. Razvaljano testo položimo v pekač, obložen s peki papirjem. Premažemo ga s skutino mešanico, pri čemer pustimo 2 do 3 centimetre nenamazanega roba. Po skutinem namazu zložimo bučke, od sredine proti robu. Nenamazani rob testa prepognemo čez bučke, ki jih pokapljamo s preostalim česnovim oljem. Rob testa premažemo z rumenjakom. Pečemo 35 minut.

Avtor: Stanka