Božična torta

Sestavine

Za 4 osebe potrebujemo:

Biskvit:

  • 8 jajc
  • 160 g ajdove moke
  • 140 g sladkorja
  • 1 vrečka vanilin sladkorja
  • ½ vrečke pecilnega praška
  • 1 žlica olja
  • Mu Cuisine maslo za tortni model

Preliv:

  • 5 dl belega vina
  • 10 dag sladkorja
  • 1 žlička cimetove skorje
  • 5 klinčkov
  • Naribana limonina lupinica
  • 300 ml Mu Cuisine Alpske smetane za stepanje

Priprava

Rumenjake, polovico sladkorja in vanilin sladkor penasto umešamo. Dodamo olje in izmenično dodajamo beljake, stepene v trd sneg, kateremu smo dodali ostalo polovico sladkorja in moko, v katero smo vmešali pecilni prašek. Mešanico damo v tortni model, ki smo ga predhodno dobro namazali z maslom in potresli z moko. Biskvit pečemo pri 180 °C približno 20 do 30 minut.

Med peko skuhamo preliv. V vino damo sladkor, cimetovo skorjo, klinčke ali nageljnove žbice in limonino lupinico. Kuhamo skoraj do vrelišča, odstavimo in ohladimo. Odstranimo dišavnice in prelijemo čez ohlajen biskvit. Biskvit mora biti res dobro ohlajen.

Pri serviranju ponudimo stepeno Mu Cuisine alpsko smetano.