Uporabljeni izdelki
Ajdovi krapi s suho hruško in smetanovo omako
Sestavine
Za 4 osebe potrebujemo:
Testo:
- 500 g ajdove moke
- 3,5 do 4 dl vode
- sol
- 30 g Mu Cuisine masla
- 100 g pšenične moke
Nadev:
- 300 g Mu Cuisine skute
- 1 jajce
- 120 g suhih hrušk
- cimet
- mleti klinčki
Omaka:
- 3 dl Mu Cuisine Alpske smetane za kuhanje
- sladkor
- vaniljev sladkor
- 1 rumenjak
- rezina suhe hruške za okras
Priprava
Ajdovo moko poparimo v skledi. Zmešamo skuto, dodamo jajce, na kocke narezane hruške (namočene v vodi), potresemo s cimetom v prahu in klinčki ter premešamo. Poparjeno ajdovo moko ohladimo, zgnetemo skupaj s pšenično in razvaljamo. Izrežemo kroge, nadevamo in oblikujemo v krape.
Krape kuhamo v slani vreli vodi od 10 do 15 minut. Za omako segrevamo smetano skupaj z rumenjakom in vaniljevim sladkorjem.