Ajdovi krapi s suho hruško in smetanovo omako

Sestavine

Za 4 osebe potrebujemo:
Testo:

  • 500 g ajdove moke
  • 3,5 do 4 dl vode
  • sol
  • 30 g Mu Cuisine masla
  • 100 g pšenične moke

Nadev:

  • 300 g Mu Cuisine skute
  • 1 jajce
  • 120 g suhih hrušk
  • cimet
  • mleti klinčki

Omaka:

  • 3 dl Mu Cuisine Alpske smetane za kuhanje
  • sladkor
  • vaniljev sladkor
  • 1 rumenjak
  • rezina suhe hruške za okras

Priprava

Ajdovo moko poparimo v skledi. Zmešamo skuto, dodamo jajce, na kocke narezane hruške (namočene v vodi), potresemo s cimetom v prahu in klinčki ter premešamo. Poparjeno ajdovo moko ohladimo, zgnetemo skupaj s pšenično in razvaljamo. Izrežemo kroge, nadevamo in oblikujemo v krape.
Krape kuhamo v slani vreli vodi od 10 do 15 minut. Za omako segrevamo smetano skupaj z rumenjakom in vaniljevim sladkorjem.