Zajtrk z mlekom – super dan!

20221118_060921

Ljubljanske mlekarne smo se ponovno pridružile projektu Tradicionalni slovenski zajtrk in organizirale zajtrk za vse naše sodelavce, poleg tega pa smo sodelovali tudi na srečanju podjetij in diplomacije.

Sestavine tradicionalnega slovenskega zajtrka so: kruh, maslo, med, mleko in jabolko. V Ljubljanskih  mlekarnah torej izdelamo kar 40 % potrebnih sestavin – mleko in maslo. Zato je logično, da se nismo mogli upreti organizaciji tradicionalnega slovenskega zajtrka za vse sodelavce. Priredili smo ga v naši restavraciji Štalca, sodelavcem na dveh drugih lokacijah pa smo zajtrk dostavili.

Letos smo še posebej ponosni, saj se slogan tradicionalnega slovenskega zajtrka glasi ZAJTRK Z MLEKOM – SUPER DAN! V našem mleku in maslu so na današnji dan uživali v več sto vrtcih, šolah in drugih institucijah.

Prisotni pa smo bili tudi Tradicionalnem slovenskem zajtrku v Arboretumu Volčji potok, namenjenem srečanju podjetij in diplomacije, v soorganizaciji Ministrstva za zunanje zadeve in Gospodarske zbornice Slovenije – Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij. Sodelovali smo na okrogli mizi v družbi živilskih podjetij, udeležencem pa smo postregli tudi z našimi izdelki iz slovenskega mleka.

Tradicionalni slovenski zajtrk poteka na pobudo Čebelarske zveze Slovenije že od leta 2011. Odvije se tretji petek v novembru, ko obeležujemo tudi dan slovenske hrane. Namen vseslovenskega projekta je osveščanje otrok in mladine in hkrati širše javnosti o pomenu zajtrka ter prednostih lokalno pridelanih in predelanih živil slovenskega izvora.

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me