Največ mleka pridelajo v Leskovcu pri Krškem, najboljšega pa na Igu

dobavitelji

Po dvoletnem premoru smo Ljubljanske mlekarne na tradicionalno srečanje povabile svoje dobavitelje mleka. Odkupna cena mleka se je dvignila tudi v juniju, najboljše rejce pa smo nagradili za kakovost, količino in družbeno odgovorno noto.

»Edina stalnica v mlekarski prehranski verigi so spremembe, v zadnjih treh letih se je spremenilo veliko stvari. Ključna naloga vseh nas bo v prihodnje obdržati potrošnika, da bo še naprej kupoval naše kakovostne izdelke iz dobrega slovenskega mleka,« je na srečanju, ki je 14. junija potekalo v Ljubljani, povedal direktor družbe Ljubljanske mlekarne Tomaž Žnidarič.

 

dobavitelji

Ljubljanske mlekarne že od junija lani postopoma dvigujemo odkupno ceno mleka. V juniju smo jo dvignili še za 2 centa, kar pomeni skoraj 39-odstotno povišanje odkupne cene surovega mleka glede na junij 2021.

»Ostajamo največji odkupovalec in predelovalec surovega mleka v Sloveniji. Naša temeljne usmeritve so jasne: kupovati v Sloveniji pridelano mleko od slovenskih dobaviteljev ter cene mleka vzdrževati čim bolj konkurenčne,« je pred več kot 100 zbranimi predstavniki zadrug in kmeti poudaril Anton Jakljevič, direktor Odkupa mleka v Ljubljanskih mlekarnah.

dobavitelji

Na Srečanju dobaviteljev mleka so nagrado za največ prirejenega mleka v obdobju od vključno aprila 2021 do konca marca 2022 prejeli:

  • Vinko Bogovič iz Leskovca pri Krškem: 2.439.500 litrov
  • Jernej Strašek iz Straže pri Novem mestu: 1.603.993 litrov
  • Romana in Anton Koren iz Brestanice: 1.394.350 litrov

Nagrado za najbolj kakovostno pridelano mleko v kvotnem letu 2021/2022 so prejeli:

  • Jožica Tegelj z Iga
  • Janez Bregar iz Velikega Gabra
  • Marko Breznik iz Luč
dobavitelji

Priznanje S posluhom za jutri je za sodelovanje in osrednjo vlogo pri promocijskem projektu Mumetnost prejel Domen Strel s Kmetije na Kalu. Kmetija je za projekt ‘posodila’ svoje krave. Te so opremili z GPS ovratnicami, Šipka, Bora, Liska, Droha in Siva pa so zarisale vzorce svojih poti. S pomočjo mumetniških vzorcev so umetniki ustvarili svojo pristno umetnost.

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me