Navdušujemo bodoče inženirje: bodite radovedni!

Inženirke – spletna-1

Naša strokovnjakinja za varnost in kakovost živil Leja Prezelj je v četrtek, 17. februarja, na dogodku Ne teslo, Tesla bom! dijakom predstavila svoj poklic.

Namen dogodka, ki je bil organiziran v okviru projekta Inženirke in inženirji bomo!, je promocija inženirskih, tehnoloških in naravoslovnih poklicev ter inovativnosti med dijaki vodilnih slovenskih gimnazij. Tokrat so ga prek spleta organizirali za Gimnazijo in srednjo šolo Rudolfa Maistra v Kamniku.

Sodelavci Ljubljanskih mlekarn se z veseljem odzovemo, ko dobimo priložnost, da nagovorimo mlade.  Še toliko bolj, ko jih lahko navdušimo za tehnične in naravoslovne študijske izbire in poklicne poti.

Leja Prezelj je svoj naziv magistrica inženirka živilstva pridobila na Univerzi v Ljubljani, Biotehniški fakulteti. Zase pravi, da se je za študij odločila zelo analitično s preučitvijo opisov študijskih programov. Kaj kmalu pa so jo začele zanimati tehnologije pridelave hrane, zaradi česar je izbrala smer živilstvo. Tudi iz vidika zaposlitve je v smeri živilstva videla več priložnosti.

Inženirke – spletna-2

V Ljubljanskih mlekarnah opravlja Leja delo strokovnjakinje za varnost in kakovost živil, kjer je polovica dela pisarniškega, polovica pa na terenu v proizvodnji. »Veliko je tudi dela s stroji in je treba poznati tehnologije in opremo,« še pove dijakom in jim za zaključek svetuje, da je pri delu izredno pomembno, da si »prilagodljiv, iznajdljiv in radoveden.«

Na spletnem pogovoru so svoje inženirske poklice predstavili še Ivan Surina iz podjetja Selectium Adriatics, Matic Franjkovič iz Elaphe pogonske tehnologije, Klemen Trček iz Danfoss Trata in Elizabeta Škrget iz podjetja Lek Veterina.

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me