Prejeli smo nagrado FDI Award Slovenia v kategoriji zeleno

FDI Award Slovenija

27. januarja 2022 smo prejeli priznanje za najboljšega tujega investitorja, ki je v preteklem letu prispeval k razvoju slovenskega gospodarstva. Nagrade podeljuje SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Kot družbeno odgovorno podjetje smo ponosni, da smo prejeli FDI Award Slovenia v kategoriji zeleno, in sicer za ohranjanje narave in čistega okolja. Naša prizadevanja segajo že v leto 2009, ko smo imeli vpeljan interni sistem za ravnanje z okoljem, dodatno pa smo jih okrepili po letu 2013, ko smo postali del francoske skupine Lactalis. Velik poudarek dajemo na zmanjševanje ogljičnega odtisa in povečanje energetske učinkovitosti, povečujemo pa tudi odkup slovenskega ekološkega mleka. Naše družbeno odgovorno ravnanje smo združili pod krovno blagovno znamko družbene odgovornosti S posluhom za jutri, ta pa sega na štiri strateška področja: okolje, kakovost izdelkov, odgovornost do družbe in skrb za zaposlene.

Na vprašanje kako ostati uspešen v teh časih je vodja korporativnega komuniciranja Maja Pongrac Kalan odgovorila, »da je zelo pomembno pravilno predvidevanje, pri čemer nam seveda pomaga članstvo v veliki skupini, imamo znanje in informacije s celega sveta.« Poudarila je še, da je ključno imeti zadovoljne, zavzete in motivirane zaposlene, za katere je treba predvsem dobro skrbeti.

Na spletni podelitvi FDI Award je gospodarski minister Zdravko Počivalšek poudaril, da smo tuji investitorji “pomembni za rast in razvoj, ne le za podjetja, ampak za širše okolje. Pripomorete k rasti lokalne skupnosti in regije, vaše investicije pa imajo multiplikativne učinke na gospodarsko rast celotne države.« Direktor agencije SPIRIT Tomaž Kostanjevec pa je dodal, da tuji vlagatelji v Slovenijo prinašajo odličnost, bogate izkušnje in napredne tehnologije, zato so sestavni del slovenskega gospodarskega okolja.

FDI Award Slovenija sta prejeli še dve podjetji; podjetje Comtrade v kategoriji pomemben zaposlovalec in podjetje Papirnica Vevče v kategoriji dolgoročna navzočnost. Iskrene čestitke.

SPIRIT-u in Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo se za nagrado zahvaljujemo.

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me