Naši sodelavci spodbujajo mlade k tehničnim in naravoslovnim poklicem

Spletna stran – spodbujamo mlade na karierni poti

Ljubljanske mlekarne smo bile v letu 2021 strateško-razvojni partner projekta Inženirke in Inženirji bomo!, v okviru katerega smo želeli mladim približati tehnične pa tudi naravoslovne poklice. Iz vidika zaposlovalca se namreč zavedamo, kako pomembni so tovrstni poklici za reševanje prihodnjih izzivov družbe.

Neprofiten projekt Inženirke in Inženirji bomo!, ki ga organizira podjetje Mediade, je v 10 letih za inženirstvo navdušil že krepko prek 5600 mladih, poleg tega pa krepi medgeneracijsko povezanost in zavedanje o enakosti med spoloma.

V okviru lanskoletnega sodelovanja sta mladim svoje poklice predstavila tudi dva sodelavca Ljubljanskih mlekarn. Bojan Goričanec, tehnolog v vzdrževanju na oddelku proizvodnje trajnih izdelkov, je za Inženirke in Inženirji bomo! posnel svojo zgodbo o izbiri študija mehatronike in delu v živilski industriji, ki prinaša vsakodnevne izzive.

Sodelavec Mitja Šavorn, vodja laboratorija in namestnik direktorja kakovosti in okolja, je svojo poklicno pot opisal dijakom Gimnazije Kranj, kjer so prav tako v sodelovanju z iniciativo Inženirke in Inženirji bomo! organizirali četrti Dan talentov. Poleg 18 predstavitev raznolikih kariernih poti, je dijake nagovoril tudi predsednik RS Borut Pahor in povedal, da: »ni tragedija, če še ne veste, kaj boste počeli. Tragedija je, če tega ne skušaš ugotoviti.«

Spletna stran – inženirka leta

Ob tej priložnosti čestitamo tudi novi inženirki leta dr. Nataši Kovačević, vodji projektov na oddelku za raziskave v družbi Kolektor Group, ki so jo slavnostno razglasili 11. januarja 2021 v Predsedniški palači.

Ljubljanske mlekarne kot družbeno odgovorno in trajnostno naravnano podjetje z veseljem podpiramo projekte za razvoj mladih talentov ter vlagamo v izobraževanje in znanost. Kot zaposlovalec se zavedamo, da so tehniški poklici, kot npr. mehatronik, elektrotehnik; in poklici s področij naravoslovja in tehnike izredno pomembni in v našem podjetju še kako zaželeni.

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me