Most med lokalnim in globalnim: obisk francoskega ministra v Ljubljanskih mlekarnah

V četrtek, 15. julija 2021, smo v Ljubljanskih mlekarnah gostili obisk iz tujine. G. Franck Riester, francoski minister, odgovoren za področje zunanje trgovine, in ga. Florence Ferrari, francoska veleposlanica v Sloveniji, sta z obiskom uspešnega slovenskega podjetja, ki je del francoske skupine Lactalis, še dodatno utrdila dobre medsebojne odnose v poslovnem svetu obeh držav.

Photo: Matej Povše

Gosta sta sprejela direktor družbe, g. Tomaž Žnidarič, in direktor industrije za regijo LESE – Lactalis Jugovzhodna Evropa, g. Nicolas Menu. Večji del obiska je sestavljal ogled proizvodnega obrata Ljubljanskih mlekarn.

Photo: Matej Povše

 »Minister si je z zanimanjem ogledal proizvodnjo največje slovenske mlekarne, ki letno odkupi prek 200 mio litrov izključno slovenskega mleka. Polovico proizvedenih količin prav po zaslugi članstva v francoski skupini Lactalis, ki je prepoznala našo visoko kakovost, izvažamo po vsej Evropi in nekaterih drugih državah.«

Tomaž Žnidarič, direktor družbe

 

Photo: Matej Povše

G. Riester je po ogledu izpostavil povezavo med pripadnostjo tradiciji in dobrimi odnosi, ki jih podjetje vzdržuje z domačimi dobavitelji, ter znanjem, ki ga črpa kot del skupine Lactalis.

“Ljubljanske mlekarne is the largest dairy in Slovenia. I was impressed how well they managed to combine the knowledge of France-based Lactalis Group, within which they operate, and the tradition and bond they have with local producers. From all dairies in Slovenia, Ljubljanske mlekarne purchases the largest volume of domestic milk from over 2000 Slovenian farms. Digitalization of Ljubljanske mlekarne production enables them not only to follow trends in the milk and dairy products, but also to create them”.

Franck Riester, francoski minister, odgovoren za področje zunanje trgovine

Photo: Matej Povše

Obisk potrjuje, da Ljubljanske mlekarne predstavljajo zgled, kako združiti lokalno in globalno: slovensko visokokakovostno surovino in domače znanje, ki ga nadgrajujejo z investicijami izkušene mednarodne mlekarske skupine.

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me