Mu Muki med najbolj inovativnimi živili leta 2021!

Sadna skutica Mu Muki je prejela nagrado za inovativnost v skupini mlečnih izdelkov na razpisu za najbolj inovativna živila leta 2021

Na Inštitutu za nutricionistiko, kjer izbor najbolj inovativnih živil izvajajo že od leta 2014, so tudi letos nagradili najbolj inovativna živila, proizvedena v Sloveniji in uvedena na tržišče v zadnjem letu. Namen projekta je spodbujati kreativnost slovenskih proizvajalcev živil pri razvoju novih inovativnih živil ali preoblikovanju obstoječih živil, da bi dosegli ugodnejšo prehransko sestavo, prijaznost potrošniku ali druge cilje. 

Untitled design (3)

“Pečat Inovativno živilo ima še posebno težo, ker ga podeljujejo Inštitut za nutricionistiko in priznani prehranski strokovnjaki. Kakovostnim in hranljivim mlečnim izdelkom Ljubljanskih mlekarn potrošniki zaupajo že vrsto let, zato smo še posebej veseli, da je našo inovativnost prepoznala tudi strokovna javnost.”

mag. Tina Kumelj, direktorica marketinga

 

“Razvijati izdelke za naše najmlajše predstavlja veliko veselje, a hkrati odgovornost, saj se zavedamo, da je kakovostna prehrana v najzgodnejšem obdobju življenja izjemno pomembna.”

Gaja Vlaj, razvojna tehnologinja

Kako Mu Muki izkazuje svojo inovativnost?

Linijo Mu Muki predstavljajo sadne skutice, izdelane iz svežega sira brez laktoze. Skute so na voljo v okusu borovnice in maline, zato bodo všeč tudi otrokom in lahko predstavljajo okusno malico. Izdelki linije Mu Muki so brez laktoze, zato so primerni tudi za osebe z laktozno intoleranco in vse, ki se laktozi izogibajo. Odlikuje jih  visoka vsebnost beljakovin,  dodana pa sta jima tudi mineral kalcij  in vitamin D. Izdelka sta proizvedena brez dodanih barvil in arom. Vse to pa so lastnosti, ki jih sodobni starši želijo pri mlečnih izdelkih na domačih mizah, še posebej, ko gre za njihove otroke.

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me