Spodbujamo družbeno odgovornost med dobavitelji

Z nagrado S posluhom za jutri smo počastili kmete, ki so najbolj pripomogli k promoviranju slovenske mlekarske verige.

V Ljubljanskih mlekarnah sodelujemo s kar 2200 kmeti, odnose z njimi pa negujemo tudi na tradicionalnem srečanju dobaviteljev mleka, ki se vsako leto odvije na drugem koncu Slovenije, tokrat pa smo ga izvedli v nekoliko prilagojeni različici.

V letu 2020 smo morali razviti še tesnejše sodelovanje z dobavitelji, saj je epidemija prinesla nemalo izzivov tudi v mlekarsko panogo. Z ozirom na uspešno sodelovanje smo – čeprav zaradi zdravstvenih razmer srečanja dobaviteljev nismo mogli izpeljati v običajni obliki – ohranili tradicijo in se poklonili izstopajočim dosežkom dobaviteljev.

Drugo leto zapored smo podelili priznanje S posluhom za jutri, s katerim izpostavljamo projekte z družbeno odgovorno noto. V letošnjem letu, ko je samooskrba postala ena velikih tem v javnosti, smo priznanje namenili tistim dobaviteljem, s katerimi smo še posebej tvorno sodelovali pri komunikacijskih aktivnostih v podporo potrošnji slovenskega mleka in mlečnih izdelkov.

Priznanje S posluhom za jutri za proaktivnost pri promociji izdelkov iz mleka slovenskih kmetov so prejeli:

–           Simona in Jernej Strašek 

–           Romana in Anton Koren

–           Katica Prezelj z družino (kmetija pr’ Kendu)

–           Janez Rosc z družino (kmetija Spodnji Strmčnik)

–           Janez Lapanje z družino (kmetija Krnčan)

 

Zadnje tri kmetije so sodelovale pri komunikacijski akciji Okus po domu se začne pri nekom doma, ki jo potrošniki spremljajo tako v TV-oglasih kot na digitalnih platformah. V kampanji predstavljamo zgodbe iz zakulisja nastanka Alpskega mleka in s tem zgodbe slovenskih kmetij, kjer že generacije pridelujejo kakovostno slovensko mleko in kjer vsaka krava nosi svoje ime.

Priznanje S posluhom za jutri je bilo med dobavitelji zelo dobro sprejeto, v Ljubljanskih mlekarnah pa ga bomo svojim dobaviteljem podeljevali tudi v prihodnje in s tem spodbujali njihova raznolika družbeno odgovorna delovanja.

Tradicionalno smo podelili priznanja in nagrade tudi za največ proizvedenega mleka ter za najbolj kakovostno pridelano mleko.

Nagrado za največ proizvedenega mleka v kvotnem letu 2019/20 so prejeli:

  1. mesto: Vinko Bogovič, 1.739.310 litrov
  2. mesto: Jernej Strašek, 1.298.153 litrov
  3. mesto: Romana in Anton Koren, 1.238.696 litrov

Nagrado za najbolj kakovostno pridelano mleko v kvotnem letu 2019/2020 so prejeli:

  1. mesto: Milan Kelšin
  2. mesto: Peter Gros
  3. mesto: Franc Trebušak

 

Ker se izkušnje, kot je udeležba na srečanju dobaviteljev mleka, ne da reproducirati, smo ob danih razmerah vsem svojim dobaviteljem pripravili nekaj drugačnega – prav poseben virtualni ogled poti mleka od kmetije do izdelka, ki so si ga lahko ogledali s priloženimi 3D-očali.

V Ljubljanskih mlekarnah smo sicer že v maju sodelovali v akciji Slovensko mleko nas povezuje, v kateri so nekatere največje slovenske mlekarne in trgovci družno organizirali mesec slovenskega mleka in nabor priljubljenih izdelkov ponujali po znižanih cenah. S kampanjo smo spodbujali potrošnike, ki so pomemben člen v mlekarski verigi, naj posegajo po slovenskih mlečnih izdelkih in tako doprinesejo k njeni stabilnosti.

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me