Tradicionalni slovenski zajtrk: dober in dobrodelen že desetletje

Z donacijo slovenskih izdelkov osveščamo o samooskrbi in pomenu zdravih prehranskih navad

Dan slovenske hrane že desetič obeležujemo s sodelovanjem pri projektu Tradicionalni slovenski zajtrk. Vseslovenski projekt, ki se je začel na pobudo Čebelarske zveze Slovenije, že celo desetletje osvešča šolajočo mladino in širšo javnost o pomenu zajtrka ter prednostih lokalno pridelanih živil slovenskega izvora. Pri njem danes sodeluje kar 14 institucij in številna živilsko predelovalna ter kmetijska podjetja, ki z doniranimi slovenskimi izdelki – kruhom, maslom, medom, mlekom in jabolkom – spodbujajo k razmisleku o pomenu lokalne trajnostne oskrbe.

TSZ

V Ljubljanskih mlekarnah smo pri obeleženju dneva slovenske hrane sodelovali tudi letos. Z mislijo na skupno zdravje smo se trenutni situaciji ustrezno prilagodili, ob tem pa med zaposlene razdelili kar 550 tradicionalnih slovenskih zajtrkov.

Projekt smo zastavili še širše; v sodelovanju z Radiem Ognjišče, Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in Slovensko karitas smo s tradicionalnim slovenskim zajtrkom razveselili tudi ljudi v stiski. Uporabnikom 9 materinskih domov in 5 bivalnih skupnosti pod okriljem Karitas smo namenili več kot 200 litrov mleka, 15 kg masla in številne druge mlečne priboljške.

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me