Ljubljanske mlekarne prejele priznanje Vključi.Vse Združenja Manager

Ljubljanske mlekarne smo zaradi uspešnega upravljanja raznolikosti, uravnotežene vodstvene strukture in uspešnih poslovnih rezultatov prejele priznanje Vključi.Vse 2020, ki ga podeljuje Sekcija managerk pri Združenju Manager.

IMG-6923a86e7d9a1924474e2b23d825489f-V

Direktor Tomaž Žnidarič je ob prejemu priznanja na Managerskem kongresu v Portorožu dejal:

To je nagrada za vseh 620 zaposlenih, ker si jo vsak od njih zasluži. Za nas je posebna tudi zato, ker pooseblja našo kulturo in način delovanja. Nagrajuje našo uravnoteženost in raznolikost. V podjetju je tako, da lahko raznolikost ustvari tudi kaos in konflikte, zato je, če želimo iz nje izvleči najboljše, potrebno veliko truda. Pri tem mora vsak zaposleni poslušati in slišati drugega, ga razumeti, kar ni lahko. A nam je uspelo.

V Ljubljanskih mlekarnah imamo danes več kot 600 zaposlenih, med katerimi je zaradi proizvodnje in logistike večina moških, medtem ko je v ožjem poslovodstvu 73 % žensk, v širšem pa dobra polovica.

V našem podjetju ženske vodijo področja proizvodnje, raziskav in razvoja, oskrbovalne verige, kakovosti in okolja, kontrolinga, nabave in pravnih zadev, upravljanja kadrov, marketinga in korporativnega komuniciranja. S tem v podjetju dajemo jasno sporočilo: vodstveni položaj je ob uspešnem izpolnjevanju ciljev dostopen vsakomur. To dokazuje tudi zdajšnja vodja proizvodnje, ki je svojo pot v podjetju začela kot tehnologinja v laboratoriju.

V podjetju ob uspešnem upravljanju s spolno raznolikostjo upravljamo tudi z narodnostno, izobrazbeno, versko in starostno raznolikostjo. V poslovodstvu imamo skoraj petino zaposlenih, mlajših od 40 let, in 12 % starejših od 55 let. Povprečna starost v družbi se je v nekaj letih s 47 znižala na 44 let. Skrbimo tudi za medgeneracijsko sodelovanje.

Raznolikost zaposlenih je velika dodana vrednost, je prepričan direktor Tomaž Žnidarič. Omogoča nam boljšo izmenjavo idej, mnenj in pogledov, kar je sicer pogosto težje upravljati, so pa rezultati zato boljši. To potrjujejo tudi finančni uspehi podjetja.

Za zaposlene organiziramo vrsto izobraževanj, različna srečanja, športne in druge dogodke. Veliko stavimo na mentorstvo in prenos znanja. Tudi pri tem skrbimo za uravnoteženost, saj smo imeli lani 53 % mentorirank in 47 % mentoric, skoraj tretjina vseh mentorskih parov pa je bila mešana.

Celotno utemeljitev si lahko preberete na tej povezavi.

O priznanju Vključi.Vse
Začetki priznanja segajo v leto 1991, ko je sekcija managerk začela s podelitvijo priznanja Ženskam prijazno podjetje. V obdobju od 2002 do 2016 se je s preimenovanjem priznanja v Managerkam prijazno podjetje pozornost namenilo managerkam v slovenskih podjetjih, v letu 2017 pa je sekcija začela s podeljevanjem priznanja Vključi.Vse, s katerim izpostavlja podjetja s posebnim odnosom do raznolikosti in uravnoteženosti.

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me