Delamo za nemoteno preskrbo

Alpsko_izbrana_kakovost5_anpe_201016

V času spopadanja z globalno pandemijo novega koronavirusa je nemoteno delovanje živilsko-predelovalne industrije ključno za oskrbo vseh prebivalcev Slovenije. Ljubljanske mlekarne uspešno uresničujemo svoje poslanstvo in brez večjih zapletov še naprej zagotavljamo preskrbo z mlekom in mlečnimi izdelki. Vsakodnevno oskrbujemo živilske trgovine in ostale porabnike, med katerimi so tudi zdravstvene ustanove in domovi upokojencev, pa tudi blagovne rezerve države.

Pojav bolezni COVID-19 je v Sloveniji tako kot drugod po svetu sprožil znatno povečanje povpraševanja potrošnikov po živilih z daljšim rokom trajanja, med katere sodi tudi pretežen del asortimana Ljubljanskih mlekarn. Nove okoliščine v živilsko-predelovalni verigi so od nas terjale hitro prilagoditev proizvodnih zmogljivosti ob hkratnem uvajanju ukrepov za zaščito zaposlenih glede na navodila in priporočila pristojnih organov.

»Krmariti v situaciji, ko se je svet praktično ustavil, nekateri deli Ljubljanskih mlekarn pa delajo bolj kot kadarkoli, ni lahko. Ob tem se zahvaljujem vsem sodelavcem, ki ob spremenjenem domačem povpraševanju in popolni negotovosti v izvozu noč in dan zagotavljajo nemoteno oskrbo z mlekom in mlečnimi izdelki, in našim partnerjem v logistiki. Zahvaljujem se tudi Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in Gospodarski zbornici Slovenije ter potrošnikom, ki razumete, da je zdaj še toliko pomembneje posegati po slovenskih izdelkih, da ne ogrozimo celotne verige, ki se začne pri slovenskem kmetu,« je ob tem dejal Tomaž Žnidarič, direktor Ljubljanskih mlekarn.

 

ljubljanske_mlekarne_mu_1213

Čas je za slovensko

»Slovenski kmetje in živilska industrija se trudijo zagotoviti čim več slovenske hrane. Poiščite jo na policah in po spletu,« je potrošnike pred nekaj dnevi pričelo pozivati Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Pozivu se pridružujemo tudi v Ljubljanskih mlekarnah, ki smo največji predelovalec slovenskega surovega mleka in skoraj največje živilsko-predelovalno podjetje pri nas. Kmetje nam vsak dan zagotovijo več kot 500 tisoč litrov svežega surovega mleka, kar je tretjina prireje slovenskih kmetij. Ko govorimo o mleku, ima Slovenija 130-odstotno stopnjo samooskrbe, zato zapiranje meja in izvozna negotovost vplivata na ravnotežje v panogi.

Vabimo vas, da spremljate kampanji ministrstva za kmetijstvo in Gospodarske zbornice Slovenije − Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, ki pomagata razumeti, zakaj je podpora slovenskim pridelovalcem in predelovalcem v tem času še bolj pomembna.

 

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me