Nagrajenec podaril 50 kg pregovorno dobrega Jošta!

Zmagovalec decembrskega nagradnega natečaja, v katerem smo iskali prvi slovenski pregovor o siru Jošt, je srednješolec Luka iz Bovca. Za nagrado je med drugim prejel toliko sira, kot je sam težak. Odločil se je, da ga bodo z družino obdržali le pet kilogramov, preostalih 50 kg pa bomo Ljubljanske mlekarne dostavile Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje.

In zmagovalni pregovor se glasi …

“Jošt je pol sendviča.”

Ker je zbirka slovenskih pregovorov o hrani luknjasta kot sir, smo organizirali nagradni natečaj, v katerem smo iskali prvi slovenski pregovor o siru Jošt. Na spletni strani Pregovorno dober so vsi kreativci po duši lahko oddali svoj predlog pregovora. Kreativnost in zanimivost slednjih je ocenjeval Jože Robežnik.

Tedenski nagrajenci so prejeli darilni paket sirov Jošt. Avtorica tretjeuvrščenega pregovora »Brez Jošta ni gušta, vsak dan se mi zalušta,« je prejela kuhinjski žar in darilni paket sirov Jošt, avtorica drugouvrščenega pregovora »Kjer Jošt leži, okus dober pusti,« pa si je prislužila piknik košaro s setom krožnikov in darilni paket sirov Jošt. Zmagovalec natečaja Luka je poleg 55 kg sira prejel še retro hladilnik.

Še enkrat velik poklon Luki, ki ima posluh za jutri in se je odločil 50 kg sira podariti Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje.

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me