Prejeli smo nagrado Okolju prijazno podjetje 2018

Na Okoljskem srečanju Eko sklada in časnika Finance smo se v konkurenci 21 podjetij potegovali za eno od treh nagrad. Postali smo zmagovalec v kategoriji okolju prijazno podjetje.

V zadnjih letih so v varovanje okolja vložili več kot dva milijona evrov. Z naložbami so izboljšali okoljski odtis, optimizirali poslovne procese, jih dodatno avtomatizirali in izboljšali energetsko učinkovitost, okoljska politika podjetja pa je sestavni del integriranega sistema vodenja,” so ob tem zapisali v časniku Finance.

Veseli smo nagrade, ki je prišla ravno v času, ko smo naša dolgoletna neprekinjena prizadevanja združili pod krovno blagovno znamko družbene odgovornosti S posluhom za jutri. Nagrada potrjuje, da tisto, kar govorimo, v praksi tudi izvajamo. Ob tem gre zahvala predvsem našim sodelavcem in pa lastnikom, ki imajo posluh za investicije, katerih učinki niso usmerjeni izključno v poslovne rezultate, pač pa tudi v okolje in družbo,” je povedal Tomaž Žnidarič, direktor družbe.

Ljubljanske mlekarne na področju izboljšanja okoljskega delovanja sledimo ključnim ciljem, ki so del naše politike kakovosti, zagotavljanja varnih živil, varnosti in zdravja pri delu in varovanja okolja:

  • Zmanjšujemo vplive na okolje in si prizadevamo za racionalno rabo energentov: načrtujemo in uvajamo nove tehnologije in izdelke v skladu z načeli varovanja okolja, odgovorno obvladujemo vse pomembne okoljske vidike in si prizadevamo za racionalno rabo vseh energentov.
  • Delujemo skladno z veljavno zakonodajo: na področju zagotavljanja varnosti in kakovosti živil, varnosti in zdravja pri delu ter ravnanju z okoljem.

Ustrezno obvladovan sistem ravnanja z okoljem potrjuje mednarodni certifikat ISO 14001:2015 in smo tudi prvo živilsko podjetje, ki je vpisano v register EMAS. Letna poročila oziroma dokazila o dejavnostih podjetja za izboljšanje okoljskega delovanja in zavesti podjetja so razvidna iz naše Okoljske izjave. V letu 2018 smo naša okoljska prizadevanja

Naši dosežki od uvedbe certifikata EMAS:

elektrika: količina porabljene elektrike na 1000 l predelanega mleka v letu 2017 je bila za 6,3 % nižja kot v letu 2013

para: količina porabljene pare na 1000 l predelanega mleka v letu 2017 je bila za 9,3 % nižja kot v letu 2013

voda: količina porabljene vode na 1000 l predelanega mleka v letu 2017 je bila za 0,5 % nižja kot v letu 2013

mešani komunalni odpadki: količina nastalih odpadkov na 1000 l predelanega mleka v letu 2017 je bila za 46,7 % nižja kot v letu 2013

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me