S številkami podprto učinkovito ravnanje z okoljem

Mleko je veliko darilo narave in v Ljubljanskih mlekarnah smo zato še posebej skrbni pri ohranjanju naravnega okolja. Učinkovito ravnanje z okoljem je tudi ena izmed pomembnejših strateških usmeritev.

 

Na področju izboljšanja okoljskega delovanja podjetja sledimo ključnim ciljem, ki so del naše politike kakovosti, zagotavljanja varnih živil, varnosti in zdravja pri delu in varovanja okolja:

  • Zmanjšujemo vplive na okolje in si prizadevamo za racionalno rabo energentov: načrtujemo in uvajamo nove tehnologije in izdelke v skladu z načeli varovanja okolja, odgovorno obvladujemo vse pomembne okoljske vidike in si prizadevamo za racionalno rabo vseh energentov.
  • Delujemo skladno z veljavno zakonodajo: na področju zagotavljanja varnosti in kakovosti živil, varnosti in zdravja pri delu ter ravnanju z okoljem.

Ustrezno obvladovan sistem ravnanja z okoljem potrjuje mednarodni certifikat ISO 14001:2015 in smo tudi prvo živilsko podjetje, ki je vpisano v register EMAS. Letna poročila oziroma dokazila o dejavnostih podjetja za izboljšanje okoljskega delovanja in zavesti podjetja so razvidna iz naše Okoljske izjave.

Naši dosežki od uvedbe certifikata EMAS:

elektrika: količina porabljene elektrike na 1000 l predelanega mleka v letu 2017 je bila za 6,3 % nižja kot v letu 2013

para: količina porabljene pare na 1000 l predelanega mleka v letu 2017 je bila za 9,3 % nižja kot v letu 2013

voda: količina porabljene vode na 1000 l predelanega mleka v letu 2017 je bila za 0,5 % nižja kot v letu 2013

mešani komunalni odpadki: količina nastalih odpadkov na 1000 l predelanega mleka v letu 2017 je bila za 46,7 % nižja kot v letu 2013

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me