Srečanje mlekarjev tokrat v Ljubljani

 


Srečanje slovenskih mlekarjev je letos potekalo v Ljubljanskih mlekarnah, kjer so jih gostili nekaj več kot 50.

Vsako leto v septembru ena od mlekarn v Sloveniji organizira srečanje sekcije mlekarjev Slovenskega prehranskega društva. Pred tridesetimi leti, ko so prvič organizirali srečanje mlekarjev, je bilo to namenjeno prav sodelavcem iz stroke: tistim, ki delajo v proizvodnji in tehnologom. Tudi danes se srečanja pretežno udeležijo prav oni.

V soboto, 15. septembra, smo tako že dopoldne v Ljubljanskih mlekarnah pozdravili mlekarje iz mlekarne Krepko, Planike Kobarid, Mlekarne Celeia, Pomurskih mlekarn in Inštituta za mlekarstvo. Po ogledu predstavitvenega filma so si pod vodstvom tehnologinje Jernejke Sojar Blatnik in direktorice obrata Irene Kopitar ogledali sprejem mleka in proizvodnjo trajnih izdelkov ter obisk zaključili s prigrizkom.

Prednosti glavnega mesta in njegove kulturne ponudbe so mlekarji izkoristili za obisk Prirodoslovnega muzeja Slovenije, kjer so imeli voden ogled po razstavi Naše malo veliko morje. Po ogledu razstave in sprehodu čez mesto se je druženje z zabavnimi igrami in glasbo nadaljevalo v gostišču Livada.

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me