Odličnost slovenskega mleka vse do Hong Konga

 


Od septembra je na prodajnih policah v Hong Kongu potrošnikom na voljo mleko Lactel v litrski embalaži, ki ga proizvajamo in polnimo v Ljubljanskih mlekarnah za sestrsko podjetje Lactalis International.

Vstop na mlečni trg Hong Konga je zelo zahteven, še bolj kot vstop na Kitajski trg. Registracija izdelka za vstop je tako trajala dobre tri mesece. Kot članica skupine Lactalis pa Ljubljanske mlekarne proizvajamo in polnimo trajno mleko za različna sestrska podjetja. Letos smo tako februarja začeli izvažati še v Sierra Leone, marca na Mali, aprila, ponovno po letu 2016, v Gvinejo, septembra pa načrtujemo prvi izvoz v Togo.

Ljubljanske mlekarne izvažamo tudi direktno, v tem primeru izdelke pod lastnimi blagovnimi znamkami, kot je na primer Berti. Julija smo tudi samostojno, po enoletnem postopku registracije izdelkov, pričeli izvažati trajno mleko Berti v Hong Kong za segment zalaganja potniških ladij. Naši izdelki so prisotni na mnogih trgih, zadnji osvojeni pa so Katar od lanskega septembra, konec leta pa smo po letu 2013 ponovno prodrli v Vietnam, kjer smo prisotni z dvema blagovnima znamkama pri različnih kupcih. Letos smo prvič izvozili v Sierra Leone, Oman, na Sveti Martin in Ekvatorialno Gvinejo. Prav tako od julija, ponovno po letu 2012, izvažamo na Sejšele.

Tudi izvoz na kitajski trg se nadaljuje. Tja za sestrska podjetja v skupini Lactalis mesečno odpremimo od 80 do 120 t mleka, samostojno pa še dodatnih 40 t trajnega mleka Berti.

Kljub zanimivim geografskim legam navedenih “eksotičnih” držav v katere izvažamo, ostajajo naši največji in najmočnejši izvozni trgi v bližini. To so Grčija, Kosovo in Italija.

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me