Pika in Greta ustvarili risbici za Alpsko mleko

Ljubljanske mlekarne so lani dopolnile 60 let delovanja in ob tem pripravile likovni natečaj Praznujemo z mlekom. Otroke iz slovenskih vrtcev in osnovnih šol so povabili k ustvarjanju risbic na temo praznovanja, ki bodo letos posebej počastile še eno veliko obletnico: 50 let blagovne znamke Alpsko mleko.

Na natečaju je sodelovalo 57 osnovnih šol in vrtcev, med številnimi izvirnimi stvaritvami pa je strokovna žirija izbrala po tri najboljše v dveh starostnih skupinah: otroci do 9. leta starosti in otroci od 4. do 9. razreda osnovne šole.

Zmagovalki natečaja sta 5-letna Pika Pirmanšek iz vrtca Litija ter Greta Rihtar, učenka 8. razreda Osnovne šole Miška Kranjca iz Ljubljane. Njuni ilustraciji bosta v začetku pomladi upodobljeni na embalaži Alpskega mleka. Poleg prvouvrščenih del bo v atriju Mestnega muzeja Ljubljana do 9. februarja na ogled razstava skupno kar 70 izbranih risbic natečaja Praznujemo z mlekom.

»Mladi mojstri so pri ustvarjanju uporabljali različne tehnike, od svinčnikov, barvic, flomastrov, do temper in vodenih barv, pa tudi kolažev. Na risbicah prevladujeta predvsem modra in zelena barva, ki ju morda podzavestno evocirata ravno barvi embalaže Alpskega mleka in logotip Ljubljanskih mlekarn,« je ob razglasitvi zmagovalcev v Mestnem muzeju Ljubljana dejal Dubravko Baumgartner, akademski slikar in kustos Galerije Grad Lendava.

»Alpsko mleko je mleko vseh generacij, z njim smo zrasli sodelavci Ljubljanskih mlekarn, z njim ste zrasli starši in mentorji, z njim še danes rastejo naši mladi umetniki. Soustvarjanje podobe tako popularnih znamk, kot je Alpsko mleko, te še dodatno približa srcem vseh generacij naših zvestih uporabnikov. Veseli smo, da lahko ustvarjene risbe pomagamo ne le razstaviti v muzeju, ampak na inovativen način razširiti po slovenskih domovih,« pa je udeležencem dogodka povedal Tomaž Žnidarič, predsednik uprave Ljubljanskih mlekarn.

Prenesi dokument

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me