Na prvi šolski dan tudi prva pošiljka mleka na Kitajsko

Ljubljanske mlekarne so 1. septembra 2016 na pot poslale prvo testno pošiljko trajnega mleka za Kitajski trg.

S podelitvijo izvoznega dovoljenja za izvoz mleka in mlečnih izdelkov na Kitajsko se tudi za Ljubljanske mlekarne odpira nov trg za prodajo izdelkov. Pri tem se zavedajo, da vstopajo na trg, kjer so že prisotni vsi večji svetovni ponudniki mleka in mlečnih izdelkov, tako iz Evrope, kot iz Nove Zelandije in Avstralije. Glede na močno konkurenco na kitajskem trgu so temu primerne tudi prodajne cene izdelkov na trgu, katerim morajo konkurirati tudi Ljubljanske mlekarne.

Po ureditvi obsežnih administrativnih zahtev so Ljubljanske mlekarne danes pripravile in odpremile prvo pošiljko trajnega mleka na Kitajsko. Gre za manjšo, testno pošiljko (približno 10.000 litrov trajnega mleka lastne blagovne znamke, namenjene za tuje trge, Berti), s katero preverjajo potek poti in carinskih postopkov. Namen prve pošiljke je tudi registracija izdelka na kitajskem trgu. Pošiljka potuje k uvozniku – grosistu v kraj Xiamen na jugovzhodni obali Kitajske, do koder bo z ladijskim prevozom iz luke Koper potovala 35 dni.

Odprema prve celotne pošiljke trajnega mleka (1 ladijski kontejner, kar je približno 20.000 l mleka) je načrtovana za konec meseca septembra. V nadaljevanju bodo Ljubljanske mlekarne razširile ponudbo za kitajski trg še z enim izdelkom in sicer trajnim mlekom v 200 ml embalaži, katerega kot testno pošiljko načrtujejo poslati v prvi polovici oktobra.

Ljubljanske mlekarne na kitajski trg vstopajo kot eden izmed mnogih ponudnikov mleka in mlečni izdelkov, na katerem pa si najprej morajo izboriti prostor na prodajnih policah in potrošnike.

Kaj je novega?

Prijavite se na e-obvestila in boste izvedeli prvi.
Prijavi me